Kennismaking tussen talent en organisatie kent vele vormen. Denk aan een carrièrebeurs, sollicitatiegesprek of online intake. Dat zijn niet alleen voor jou als werkgever belangrijke selectiemomenten. De kandidaat toetst dan ook of het employer brand klopt met de werkelijkheid.
Of het echt klikt, hangt mede af van goed ingerichte, onderscheidende en verrassende gesprekken en evenementen. Laat je deze momenten goed aansluiten bij de werkwaarden én de informatiebehoeften van de kandidaat, is de kans op een wederzijdse match het grootst.
Iedere branche, type organisatie en cultuur vraagt een specifieke aanpak van het wederzijds selectieproces. Goals biedt tailormade ondersteuning bij het structureren en concreet invullen van deze belangrijke fase in de kandidaatreis.
We zijn een kei in het ontwikkelen van interactieve communicatietools. Van online games tot offline gesprekskaarten. Alles met het doel een ‘WOW’-effect bij de potentiele kandidaat te genereren. Deze gamification van het sollicitatieproces is bewezen succesvol.
Meten is weten! En daarom bieden wij ook een tool die de ervaring van kandidaten gedurende het selectieproces kan meten. Zeer waardevolle informatie om vervolgens je proces verder te optimaliseren en beter af te stemmen op jouw doelgroep.
Wil je het verbeterpotentieel van de wederzijdse selectie inzichtelijk maken? Vraag dan een quickscan aan en ontdek welke verbeterslagen jij kunt maken in dit proces.
Voor de Universtiteit de ideale manier om bezoekers naar hun beursstand toe te trekken en vervolgens een interactief gesprek aan te gaan. Door de invulling van de kaarten goed af te stemmen op de jobdrivers van de doelgroep en de werkwaarden van de organisatie wordt daarnaast snel duidelijk of een kandidaat mogelijk bij de organisatie past.
Via een laagdrempelige en humoristische game laten we, de moeilijk te bereiken ICT’er, interacteren met de werkwaarden van de organisatie. In het eerste campagnekwartaal hebben we meer dan 2000 bezoekers kunnen activeren om de gehele game te doorlopen en is het aantal sollicitanten significant toegenomen.
Heeft een kandidaat bij alle verstigingen en/of afdelingen een vergelijkbare employee experience? Als je dit overlaat aan het toeval, zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn. Voor diverse grote (decentrale) organisaties deden wij een check en genereerde we gespreks-tools die aansluiten bij het employer brand en de cultuur.
Wij komen bij Goals bijna geen bedrijven meer tegen die niet bezig zijn met employer branding. Dat maakt ons blij! Het laat zien dat werkgevers doorhebben dat ze zich op een authentieke, onderscheidende en geloofwaardige manier moeten presenteren aan talent. Ook wanneer het aanbod op de markt groter is dan de vraag.
Heb jij medewerkers die zo'n fan zijn dat ze een tattoo van de organisatie zouden plaatsen? Tijdens deze prikkelende workshop nemen we jullie mee in alle stappen van onweerstaanbaar werkgeverschap. Van een inspirerend doel tot moderne goalsetting tot zelfs de fase van offboarding.
Hoe vind, win en bind je kandidaten die ergens anders succesvol een vergelijkbare functie uitoefenen? Juist. Met een gefundeerde arbeidsmarktcommunicatiestrategie, een krachtig en onderscheidend gepositioneerd werkgeversmerk en duidelijke uitdagingen.
In een tijd dat er meer banen dan werkzoekenden zijn, is het belangrijk dat je positief opvalt. Kandidaten moeten verrast worden en een ‘wow’ gevoel krijgen bij je organisatie. Niet een keer. Nee, elke keer als je elkaar ‘treft’. Toptalent is gemiddeld binnen 10 dagen van de markt (Jobvite 2019). Structuur en transparantie in het proces verhogen de snelheid alsook het vertrouwen van een kandidaat in jouw organisatie. Hoe meer je hen inzicht geeft in de werkelijke organisatiecultuur, hoe groter de kans dat je op hun shortlist komt (Jobvite, 2017). Bij een daadwerkelijke hire voorkom je zo ook nog eens dat de concurrent met je talent aan de haal gaat. Dubbele winst! Uiteraard is het ook belangrijk zelf kritsich te blijven. Daag kandidaten uit en betrek de juiste mensen in het gesprek. Eén keer de verkeerde kandidaat selecteren kost een organisatie gemiddeld meer dan € 10.000. Daarnaast kan een slechte selectie leiden tot een daling van de overall productiviteit, moraal en prestaties met als gevolg een groter verloop (onderzoek van CV-Library).
In een interactieve on- of offline sessie nemen we je mee in de Goals nonstop journey. We inspireren met sprekende voorbeelden en laten zien hoe we jou kunnen helpen een onweerstaanbare organisatie te worden. Vul jouw gegevens in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om jouw uitdagingen te bespreken.
Vul jouw gegevens in en dan bespreken we de mogelijkheden.