Goals Journey Inspiratie Whitepapers Blog Masterclasses Contact
Bekijk het totale employer branding model

Onboarding is meer dan een app

Binnen is nog niet winnen. Het moment van de waarheid zit ‘m in de eerste 100 dagen van een dienstverband. In die periode beoordelen medewerkers of hun verwachtingen uitkomen en of ze echt voor jouw organisatie gaan.

Deze eerste periode is de voedingsbodem van een vruchtbare toekomst en vraagt aandacht, creativiteit en een gestructureerde aanpak. Het is de eerste stap in een samenwerking voor de lange termijn.

arrow down
Waarom employee onboardig?
Iedereen is wel bekend met het begrip ‘inwerkperiode’. Maar inwerken is niet hetzelfde als employee onboarding. Dat gaat een stuk verder en betreft het complete integratieproces van nieuwe medewerkers binnen een organisatie. Het leren kennen van een organisatie, de cultuur, het werk, de kern- en werkwaarden. Het is de eerste stap in hun ontwikkeling tot betrokken en bevlogen medewerkers.
1
5% van de nieuwe medewerkers stopt al na de eerste werkdag. 20% is weg binnen de eerste 45 dagen. En bijna 1 op de 3 nieuwe medewerkers verlaat de organisatie voor het einde van het eerste jaar (HRtech review, 2019).
2
Wanneer je een succesvol onboarding programma aanbiedt, is er een toename van 70% in het gevoel van verbondenheid, een toename van 50% in betrokkenheid en een toename van 37% in begrip van het organisatiedoel (Harvard business review, 2019).
3
Een sterke onboarding verbetert de productiviteit tot 70% (Glassdoor & Brandon Hall Group, 2015).
4
Slechts 12% van de medewerkers in Europa beschouwt hun meest recente onboarding als zeer uitgebreid en volledig (Statista, 2018).

Goals als partner

Passende programma's

Door onze aanpak wordt er een programma ontwikkeld dat past bij het werkgeversmerk en dat aansluit bij de werkwaarden van de organisatie. Al in het bezit van een onboarding app of van plan dit aan te schaffen? Wij helpen je met een goede inrichting.

Betrokken en bevlogen

Wij maken van betrokken en bevlogen medewerkers ‘meerwerkers’. Onboarding is meer dan alleen het simpelweg inwerken van nieuwe medewerkers. We hebben aandacht voor de operationele en sociale aspecten, maar ook voor betrokkenheid bij de strategie.

Creatief maatwerk

Geen organisatie en vakgebied is hetzelfde. Daarom kijken wij naar wat jouw organisatie nodig heeft en welk onboardingprogramma het beste aansluit. Bovendien gaan we echt voor een 'WOW'-effect voor jouw (toekomstige) talenten. Creatief maatwerk dus!

Journey scan

Wil je het verbeterpotentieel van het onboarding proces binnen jouw organisatie inzichtelijk maken? Vraag een quickscan aan en ontdek welke verbeterslagen je kunt maken.

Ook zij realiseren met Goals een onboardingprogramma met 'wow' effect:
Een krachtige onboarding bij Crowe

De employer branding thematiek ‘Kracht van Crowe’ is in het gehele onboarding proces doorgevoerd. De uitgebreide boarding manual zorgt voor structuur en uniformiteit in het proces.

Some connections are fundamental

Dat sommige connecties van fundamentele waarde zijn, wordt door nieuwe collega’s bij de Universiteit van Utrecht in alle contactmomenten van het onboarding proces ervaren.

Dela. Ook van onboarding wordt werk gemaakt

In de thematiek ‘Maak werk van het leven’ wordt op een speciale social-share site aandacht gegeven aan nieuwe collega’s. Zij laten vanuit de werkwaarde ‘ondernemerschap’ zien hoe zij werk maken van hun leven.

Meer over
boarding

Employee onboarding Wat is het en waarom zet je het in?

Iedereen is wel bekend met het begrip ‘inwerkperiode’. Maar inwerken is niet hetzelfde als employee onboarding. Dat gaat een stuk verder en betreft het complete integratieproces van nieuwe medewerkers binnen een organisatie.

De Goals Onboarding Kit

Wij zorgen voor een 'WOW'-effect tijdens de pre- en onboarding van nieuwe medewerkers dat in lijn is met het werkgeversmerk. Benieuwd hoe wij dat doen?

Employee onboarding

Het creëren van betrokken en bevlogen medewerkers begint al bij de pre- en onboarding. Employee onboarding is namelijk veel meer dan het wegwijs maken van medewerkers. Het gaat erom hen alles aan te reiken dat nodig is om zich te ontwikkelen tot betrokken en bevlogen medewerkers.

Een veel gestelde vraag van familie en vrienden nadat je bent gestart met je nieuwe baan; Hoe bevalt je nieuwe job? Een goede onboarding zorgt voor positieve antwoorden en automatisch voor positieve mond-tot-mondreclame, over de eerste werkperiode, in het netwerk van de nieuwe medewerker. Dat wil jij toch ook?

Vraag een gratis inspiratiesessie aan

In een interactieve on- of offline sessie nemen we je mee in de Goals nonstop journey. We inspireren met sprekende voorbeelden en laten zien hoe we jou kunnen helpen een onweerstaanbare organisatie te worden. Vul jouw gegevens in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om jouw uitdagingen te bespreken.

Ik wil ook resultaat!

Vul jouw gegevens in en dan bespreken we de mogelijkheden.