Simac

Simac werkt in de kern van organisaties: Laat je IT-hart werken.

Challenge

De laatste jaren groeit Simac flink. En daarmee staan ze voor de uitdaging om ICT’ers te werven die passen binnen de bedrijfscultuur en die de sterk veranderende vraag in de technologische markt kunnen beantwoorden. Simac daagde ons uit een sterk werkgeversmerk te creëren waarmee het bedrijf het juiste ICT-talent aanspreekt, en vroeg ons daarnaast het wervingsproces te optimaliseren.

Afbeelding 1

Aanpak

Op basis van intern en extern onderzoek ontwikkelde Goals het arbeidsmarktcommunicatieconcept: ‘Laat je IT-hart werken’. Medewerkers van Simac werken in de kern van organisaties aan complexe vraagstukken, en verbinden daar afdelingen, disciplines en technieken met elkaar om organisaties nog succesvoller te maken. Een grote verantwoordelijkheid, want goed werkende ICT is voor organisaties van cruciaal belang.

Uit het onderzoek bleek dat deze grote verantwoordelijkheid voor Simac-medewerkers niet meer dan een logisch bijgevolg is: "We moeten gewoon zorgen dat het goed werkt." Met die conclusie en vanuit de klassieke gedachte ‘extern winnen is intern beginnen’, bestond onze aanpak in eerste instantie uit het verhogen van de interne trots. Simac-medewerkers moesten zich bewust worden dat het goed laten werken van IT - een vanzelfsprekendheid voor hen - voor organisaties van hele grote toegevoegde waarde is. We vroegen medewerkers om hun verhaal over het werken bij Simac te vertellen. Bekijk ze maar eens op laatjeithartwerken.nl.

Met deze input vergrootten we de externe bekendheid van Simac als innovatieve ICT-werkgever. Daarnaast herstructureerden we het wervingsproces en lieten we het concept ‘Laat je IT-hart werken’ terugkomen in elk contactmoment tussen Simac en de kandidaat.

Resultaat

Het werkgeversmerk van Simac heeft een duidelijk gezicht gekregen. De medewerkers zijn opnieuw gemobiliseerd om via referral actief nieuwe medewerkers aan te dragen. Dit resulteerde in de eerste maanden van de camapgne al in 33 leads voor potentiële nieuwe collega’s. 5 kandidaten hebben de sollicitatieprocedure succesvol doorlopen en zijn in dienst getreden bij Simac. Een resultaat waar we samen trots op zijn!

Laat je IT-hart werken.

Goals Werk & Merk apex-sessie *executive editie*

Bereik onovertroffen resultaten door Merk- & Werkwaarden op elkaar af te stemmen.

Inschrijven