Goals Journey Inspiratie Whitepapers Blog Masterclasses Contact

Kwetsbare mensen gelukkig maken

Hoe ORO zorgmedewerkers weet te raken.

arrow down
Terug naar overzicht

De Uitdaging

Kwetsbare mensen gelukkig maken. Dat is werken bij ORO. De hoofdvraag: wat maakt een cliënt gelukkig en hoe begeleid of verzorg je hem of haar? Door de grote diversiteit aan cliëntendoelgroepen bij ORO is ook de wervingsvraag breed. Onze uitdaging? Het laden van het merk ORO waarbij we alle kandidaten uitdagen om er achter te komen bij welke cliëntgroep (en uitdaging) zij passen. 

Aanpak

De wervingsmarkt voor zorgmedewerkers is een uitdagende. Maar in onze ogen niet een onhaalbare uitdaging. Daarbij staan de werkwaarden van ORO en de kandidaat centraal. Vinden we daar een match? Dan is de helft al gewonnen! Geheel in lijn met de missie van ORO zijn we met ons team aan de slag gegaan met het bouwen van een activerend concept.
Om te werken bij ORO, moet je een geluksmaker zijn. Met de Geluksmaker-test laten we potentiële medewerkers achterhalen of zij de juiste kwaliteiten in huis hebben. We vertellen welke geluksthema’s je bij ORO kan vinden en hoe die tot uiting komen in het werk. Vanuit daar tonen we de optimale match qua mogelijkheden aan de kandidaat. Om er verder achter te komen met welke doelgroep je het liefst werkt, ontwikkelde we een doelgroepentest. Door middel van een aantal stellingen achterhaal je welke doelgroep jij het gelukkigst kunt maken. 


Om de kandidaten te prikkelen om mee te doen aan de test, ontwikkelde we een in het oogspringende jobmarketingcampagne voor twee cliëntdoelgroepen: Complex gedrag (#bestwelcomplex) en Intensieve zorg (#Intenserwordthetniet). In deze jobmarketingcampagnes maken we een combinatie tussen de stoere en de zachte kant van het vak. Medewerkers vertellen hun verhaal op een prikkelende manier, met flink wat lef en humor.

Het resultaat

Het aantal sollicitanten voor de twee cliëntendoelgroepen waar we focus op hebben aangebracht is structureel gestegen met factor 2 tot 3 in de afgelopen periode. Een resultaat waar ORO en Goals samen trots op zijn.

Op zoek naar nog meer gelukmakers

De resultaten van de twee cliëntdoelgroepen zijn zo goed, dat we uit gaan breiden naar alle cliëntgroepen. De komende periode wordt de campagne verder op de andere groepen gericht. Daarnaast is ORO actief bezig met het verder aanscherpen van de gehele kandidaat en medewerkersbeleving volgens het Nonstop Employer Branding model.

Lees meer

Vraag een gratis inspiratiesessie aan

In een interactieve on- of offline sessie nemen we je mee in de Goals nonstop journey. We inspireren met sprekende voorbeelden en laten zien hoe we jou kunnen helpen een onweerstaanbare organisatie te worden. Vul jouw gegevens in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om jouw uitdagingen te bespreken.

Ik wil ook resultaat!

Vul jouw gegevens in en dan bespreken we de mogelijkheden.