Goals Journey Inspiratie Whitepapers Blog Masterclasses Contact

Update je carrière bij Fontys ICT

Hoe Fontys de ICT-docenten weet aan te trekken in deze schaarse arbeidsmarkt.

arrow down
Terug naar overzicht

De Uitdaging

ICT’ers werven. Dat lijkt in de huidige arbeidsmarkt bijna onmogelijk. Zeker als je het hebt over ICT-docenten. Want hoe aantrekkelijk ben je als onderwijsinstelling naast alle grote ICT-bedrijven in de regio? Die uitdaging zijn we aangegaan! 

Aanpak

De docenten bij Fontys ICT zijn zeer divers qua achtergrond. Op basis van die afkomst zagen we in de analysefase ook specifieke pull-factoren om het docentschap in te gaan. We zijn in deze jobmarkting campagne daarom zeer doelgroepgericht gaan communiceren. Op basis van 4 seperate wervingsfunnels: 


ICT specialist bij een commercieel bedrijf, ICT docent bij een andere opleiding, ICT freelancer of oud student van Fontys ICT. 


We haken specifiek in op de motivatoren van elke doelgroep. Of het nu gaat over vrijheid in het werk of de maatschappelijke impact; door de juiste punten in de communicatie te benadrukken, weten we écht te prikkelen en zetten we de doelgroep in beweging. Fontys ICT is dé update van je carrière! 

Het resultaat

De jobmarketingcampagne ‘update je carrière’ vertaalde we naar aantrekkelijke fotografie en film met eigen docenten in de hoofdrol. In testimonial video’s vertellen zij hoe het werken bij Fontys ICT ervaren. Zonder script, recht uit het hart.  


De inzet van deze video’s en fotografie, heeft een hoge attentiewaarde gehad bij ICT’ers in de regio. De campagne heeft geleid tot het vervullen van alle Fontys ICT-vacatures voor het nieuwe schooljaar.  

Nonstop

Maar klaar zijn we niet. Momenteel ontwikkelen we samen met Fontys ICT het employer brand, gericht op het vinden en binden van ICT-docenten op de lange termijn. Zowel extern als intern. Nonstop. 

Meer over nonstop employer branding

Vraag een gratis inspiratiesessie aan

In een interactieve on- of offline sessie nemen we je mee in de Goals nonstop journey. We inspireren met sprekende voorbeelden en laten zien hoe we jou kunnen helpen een onweerstaanbare organisatie te worden. Vul jouw gegevens in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om jouw uitdagingen te bespreken.

Ik wil ook resultaat!

Vul jouw gegevens in en dan bespreken we de mogelijkheden.