Goals Journey Inspiratie Whitepapers Blog Masterclasses Contact

Tattoo or not tattoo?

arrow down
Terug naar overzicht

Een tattoo is hot. Eén op de twee millennials heeft er wel een. Prachtige kunststukjes met diepe betekenis, in dronken bui snel geplaatste vakantieliefde, je favoriete club of een memorabele emotionele gebeurtenis. Een tattoo: expressie en markering voor het leven. Maar doe je dit ook van het merk waar je voor werkt, voor goed? Even Googlen… het gebeurt!


Laatst vroeg ik in een spontane bui aan 80 managers: “Wie van jullie is zo trots op zijn werk en merk dat je er een tattoo van zou plaatsen?” Twee managers staken vol trots hun hand op. Ik was verrast want het merk had niet zo’n mooi logo. Maar hoe gaaf dat medewerkers zo enthousiast zijn over hun werk en merk dat ze dit met een tattoo laten zien. Onderweg naar huis begon ik me af te vragen hoe bijzonder dit eigenlijk is. Ja, best bijzonder…


Tattoo merk&werk
Er zijn veel fans van merken die er graag voor uitkomen. Zo zijn Nike, Harley Davidson, Disney karakters, Red Bull en McDonalds populair. In mijn online zoektocht kwam ik ook veel tattoos tegen van gereedschap voor het uitoefenen van je beroep: kappers, schilders en zelfs tandartsen laten dit graag zien.


Maar mijn zoektocht leverde meer op: de Domino’s pizza tattoo-actie voor levenslang gratis pizza, werd gestopt vanwege te grote aanloop. Toen ik er nog verder indook, kwam ik opmerkelijke tattoos tegen. Een wereldwijde promotieactie voor het niet sexy merk Cisco leverde zelfs 700 tattoos op. Deze unieke community ontvangt voor deze zichtbare loyaliteit allerlei extra informatie die ze voor hun werk met en bij Cisco kunnen gebruiken.


Er zijn ook veel overeenkomsten tussen het plaatsen van een tattoo en het kiezen van een baan. Zeker de eerste! Ze hebben betekenis voor het leven, ook op je cv. Het geeft je een bepaalde status en uitstraling. Je kiest heel zorgvuldig waar en wat je gaat doen. Niet je vakantiebaantjes, maar hetgeen je voor geleerd hebt en wat echt belangrijk voor je carrière is. De ultieme match en vorm zou dan zijn dat medewerkers zo betrokken, bevlogen en zelfs fan zijn van hun werk en merk dat ze het laten tatoeëren. Wanneer je dit als merk bereikt bij je medewerkers spreken we echt van een onweerstaanbare organisatie. Ook al ga je ergens anders werken, toch ben je nog steeds trots op je getatoeëerde merk en wat je daar hebt gedaan. Dit gaat veel verder dan het salaris dat je ervoor krijgt.


Stel jezelf eens de vraag: tattoo or not tattoo? Hoe trots ben je op je merk en werk waar je nu voor werkt. Zou je het met een tattoo laten zien? Of wat zou er moeten gebeuren voor dat dit helemaal past?

Ben Verhagen

Founding Partner

Meer over nonstop employer branding

10 tips voor het verbeteren van medewerkers-betrokkenheid

Iedere organisatie wil toch medewerkers die zich volledig inzetten om de organisatie tot een succes te maken? Met deze 10 tips kun je concreet aan de slag met het verbeteren van medewerkersbetrokkenheid.

De kracht van Crowe

Hoe we met Crowe Foederer collega's de eigen krachten ontdekken en onderscheidend in beeld brengen.

Whitepaper Goalsetting en performance management

Hoe houd je medewerkers uitgedaagd binnen jouw organisatie?

Ik wil ook resultaat!

Vul jouw gegevens in en dan bespreken we de mogelijkheden.