Goals Journey Inspiratie Whitepapers Blog Masterclasses Contact

Tattoo or not tattoo?

arrow down
Terug naar overzicht

Een tattoo is hot. Eén op de twee millennials heeft er wel een. Prachtige kunststukjes met diepe betekenis, in dronken bui snel geplaatste vakantieliefde, je favoriete club of een memorabele emotionele gebeurtenis. Een tattoo: expressie en markering voor het leven. Maar doe je dit ook van het merk waar je voor werkt, voor goed? Even Googlen… het gebeurt!


Laatst vroeg ik in een spontane bui aan 80 managers: “Wie van jullie is zo trots op zijn werk en merk dat je er een tattoo van zou plaatsen?” Twee managers staken vol trots hun hand op. Ik was verrast want het merk had niet zo’n mooi logo. Maar hoe gaaf dat medewerkers zo enthousiast zijn over hun werk en merk dat ze dit met een tattoo laten zien. Onderweg naar huis begon ik me af te vragen hoe bijzonder dit eigenlijk is. Ja, best bijzonder…


Tattoo merk&werk
Er zijn veel fans van merken die er graag voor uitkomen. Zo zijn Nike, Harley Davidson, Disney karakters, Red Bull en McDonalds populair. In mijn online zoektocht kwam ik ook veel tattoos tegen van gereedschap voor het uitoefenen van je beroep: kappers, schilders en zelfs tandartsen laten dit graag zien.


Maar mijn zoektocht leverde meer op: de Domino’s pizza tattoo-actie voor levenslang gratis pizza, werd gestopt vanwege te grote aanloop. Toen ik er nog verder indook, kwam ik opmerkelijke tattoos tegen. Een wereldwijde promotieactie voor het niet sexy merk Cisco leverde zelfs 700 tattoos op. Deze unieke community ontvangt voor deze zichtbare loyaliteit allerlei extra informatie die ze voor hun werk met en bij Cisco kunnen gebruiken.


Er zijn ook veel overeenkomsten tussen het plaatsen van een tattoo en het kiezen van een baan. Zeker de eerste! Ze hebben betekenis voor het leven, ook op je cv. Het geeft je een bepaalde status en uitstraling. Je kiest heel zorgvuldig waar en wat je gaat doen. Niet je vakantiebaantjes, maar hetgeen je voor geleerd hebt en wat echt belangrijk voor je carrière is. De ultieme match en vorm zou dan zijn dat medewerkers zo betrokken, bevlogen en zelfs fan zijn van hun werk en merk dat ze het laten tatoeëren. Wanneer je dit als merk bereikt bij je medewerkers spreken we echt van een onweerstaanbare organisatie. Ook al ga je ergens anders werken, toch ben je nog steeds trots op je getatoeëerde merk en wat je daar hebt gedaan. Dit gaat veel verder dan het salaris dat je ervoor krijgt.


Stel jezelf eens de vraag: tattoo or not tattoo? Hoe trots ben je op je merk en werk waar je nu voor werkt. Zou je het met een tattoo laten zien? Of wat zou er moeten gebeuren voor dat dit helemaal past?

Ben Verhagen

Founding Partner

Meer over nonstop employer branding

Tattoo or not tattoo 3

Tattoo or not tattoo? Het blijft een actuele vraag! En na twee jaar, met ook de olympische speken in aantocht, is de parallel tussen een tattoo en Employer branding alleen nog maar duidelijker geworden.

Maak werk van het leven

Het leven is meer dan een tegeltje aan de wand. Wij maakten werk van het leven met Dela.

Whitepaper Goalsetting en performance management

Hoe houd je medewerkers uitgedaagd binnen jouw organisatie?

Ik wil ook resultaat!

Vul jouw gegevens in en dan bespreken we de mogelijkheden.